Juliga recept från våra kostrådgivare
I dagens blogginlägg vill våra kostrådgivare ge er lite inspiration och tips på juliga bakverk och måltider. Vilket recept blir ditt nya favoritrecept?
Julig och värmande dryck
Av Johanna Jonsson Almkvist
Ingredienser:
Mjölk
Sötströ
Kakao
Kanel
Kardemumma
Vaniljcasein (kan uteslutas)
Instruktioner:
Värm mjölk och blanda i en blandning av 50/50 med sötströ och kakao tills du har önskad styrka. Krydda med lite kanel eller kardemumma. Skumma mjölk eller lite vaniljcasein blandat med vatten som vispas till fluff som du toppar hela härligheten med.
Pepparkaksbollar
Av Annie Brink
Ingredienser:
6 dl havregryn
1 påse urkärnade dadlar 200 g
1 dl kakao
1 dl kokosolja
1 dl vatten
2-3 msk pepparkakskrydda
Instruktioner:
1. Blanda alla ingredienserna i en mixer. (Tillsätt mer vatten/kokosolja om degen blir för torr).
2. Forma till bollar.
3. Rulla bollarna i kanel/kakao.
Apelsin- och pepparkaksgranola
Av Annie Brink
Ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl pumpafrön
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1,5 dl riven kokos
2 dl hackad mandel (eller nötter)
3 dl russin
3 msk pepparkakskrydda
1 dl smält kokos
2 msk flytande honung
Saften av en apelsin
Instruktioner:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda smält kokosolja, honung och apelsinsaft i en skål och häll detta över de torra ingredienserna.
3. Strö ut granolan på två ugnsplåtar.
4. Torka i ugnen på 70 grader i några timmar (tills den känns torr).
Saffranspannkaka med extra protein
Av Emma Lundin
Ingredienser:
500 gram gröt
1.5 dl kvarg
1 dl lättmjölk
1 stor skopa proteinpulver
1 gram saffran
1 msk fiberhusk
0.5 msk sötströ
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och häll sedan över i en ugnsfast form. In i ugnen ca 30-40 minuter. Servera med exempelvis Kesella.
Mer om IntensiveKost
IntensiveKost är en ledande utbildning för blivande kostrådgivare. Vår utbildning är kvalitetssäkrad och efter utbildningen blir man diplomerad kostrådgivare.
Vi har 4,8/5 stjärnor på Trustpilot!