Lär känna våra kostrådgivare - Annie Brink
Berätta lite om dig själv!
Mitt namn är Annie Brink, jag är 35 år och bor med min man och vår tvåårige son i ett hus ute i skogen mellan Borås och Jönköping. Under hösten 2020 bestämde jag mig för att avsluta mitt lärarjobb och ta steget mot att förverkliga en dröm - nämligen drömmen om att jobba med mina stora intressen: träning, kost, hälsa och personlig utveckling och samtidigt hjälpa andra människor till en bättre hälsa och livsstil. Under 2017-2020 utbildade jag mig till livscoach, andningsinstruktör och kostrådgivare och idag jobbar jag som hälsocoach i mitt egna företag Leva Nu.
När gick du IntensiveKost utbildning?
Hösten 2020
Vad tyckte du mest om med utbildningen?
Jag gillade upplägget - att det var på distans på kvällstid och under en kortare, intensivare period, för det passade mig utmärkt med min dåvarande familje- och jobbsituation. Och så var det jättebra att alla föreläsningar spelades in så man kunde se dem i efterhand. Sedan tyckte jag också att alla föreläsare på IntensiveKost var så proffsiga och föreläsningarna var både roliga och innehållsrika.
Hur arbetar du med kostrådgivning idag?
Jag har precis startat upp mitt egna företag och börjat jobba som kostrådgivare och hittills har jag coachat mina klienter online. Sedan försöker jag också att sprida tips och råd om kost på sociala medier. Jag är även utbildad livscoach och andningsinstruktör och jag integrerar dessa områden i min kostrådgivning – tex ger jag mina klienter specifika andningsövningar att göra i kombination med deras kostplaner. Visste du att försämrade andningsvanor (som att tex andas snabbt och ytligt) gör att du kan få problem med matsmältningen, förstoppning, sura uppstötningar och svårigheter med att gå ner i vikt? Detta lär jag även ut till mina kostrådgivarklienter.
Vad tycker du är det bästa med yrket som kostrådgivare?
När klienter vill göra en livsstilsförändring och de förstår att förbättrade kostvanor är en nyckel till att nå dit de vill, och när jag får vara en del i deras resa att nå sitt uppsatta mål och att se hur de kämpar för att tillslut lyckas nå målet – det är en oslagbar känsla!
Vad tycker du har varit/är svårt med yrket som kostrådgivare?
Svårigheten kan vara att få en del klienter att förstå att det tar lång tid att byta till nya (kost)vanor och att det krävas en hel del ansträngning för att lyckas. Några vill inte riktigt ta ansvar för sina val och handlingar och skyller på så mycket annat utan att inse att de måste göra jobbet själva.
Har du stött på några motgångar?
Nej, inte ännu. Jobbet som kostrådgivare är väldigt nytt för mig. Men nu i början tar det mycket tid att hitta nya klienter innan jag har etablerat mig.
Har du några tips till blivande kostrådgivare?
Mitt tips är att kämpa på och inte ge upp. I början får man lägga mycket tid på att marknadsföra sig och så tar det ju ett tag att komma in i jobbet och veta hur man vill jobba som kostrådgivare och om man vill nischa sig på något sätt. Ett annat tips är att samarbeta med någon. Man kanske kan slå ihop sig med någon annan som jobbar med friskvård.
Ditt favoritrecept, måltid eller livsmedel?
I dagsläget är det smoothies! Det passar perfekt som både frukost, mellanmål eller lunch/middag. Man kan i stort sett blanda i vad som helst och göra dem söta eller lite mer matiga. Jag gör ofta ”smoothie med gömda grönsaker” till min son – då sötar jag smoothien med banan, mango, bär och kanel och så känner han inte på smaken att jag också har haft i vita bönor, avokado, spenat och blomkål J
Kontaktuppgifter till Annie
Driver företaget: Leva Nu
Hemsida: www.facebook.com/annielevanu
Mejl: annielevanu@gmail.com
Telefon: 0724 42 90 50
Finns på facebook och instagram @annielevanu