Den praktiska helgen är en väldigt uppskatt del av utbildningen!
Mat är en stor del av yrket som kostrådgivare, i en kombination av träning och livsstilsförändringar.
Därför ingår en praktisk helg där hälsosam matlagning är i fokus.
Vi lagar all mat från grunden och går igenom varför vi komponerar maten och måltiden som vi gör. Alla recept är framtagna utav oss i utbildningen med stort fokus på färska och ekologiska råvaror. Vi anpassar recepten efter de önskemål och allergier som finns i varje ny grupp.
Vi pratar en del om hälsoanalyser i utbildningen så som bioimpedansvåg, måttband, kalipermätare, blodtrycksmätare mfl. som kan vara användbara för dig som kostrådgivare. Det är viktigt att veta hur man använder dessa i praktiken, därför får du testa på det under praktiska helgen och öva på dina kurskamrater.
Den praktiska helgen är inte obligatorisk, vi hoppas istället att helgens matlagning och träff bidrar till inspiration och en bra receptbank att ta med sig. Sista dagen har vi examination på plats i Stockholm alternativt examination på distans.
Den praktiska dagen hålls i en professionell matstudio i Stockholm över en helg. Studion heter PS Matsal och ligger på Nytorgsgatan 42, 116 40 Stockholm.
Vi kommer ägna en heldag åt matlagning och praktiska element som mätningar av olika värden, rollspel mellan kostrådgivare och klient, med mera.
Vi kommer laga mat från grunden där målet är att behålla näring och ägna tid åt smak.
Vi kommer tillsammans laga all mat och äta ihop.
På menyn finns glutenfritt, vegetariskt, veganskt, fisk, kyckling, kött och något sött. Vi kommer även laga hälsosamma snacks och mellanmål.