Lär känna våra kostrådgivare - Vesna Vukovic

I dagens intervju får ni lära känna Vesna Vukovic!

Berätta lite om dig själv!

Jag är en kvinna i 50-årsåldern ursprungligen från Kroatien. Jag flyttade till Sverige år 2008. Civilkemi ing. som yrke. Föräldrarna var läkare-överläkare och väckte ett stort intresse för hälsa redan under den tidiga perioden av uppväxten. Jag har ett intensivt intresse för näring, hälsosam kost, motion, respekt till kroppens "naturlagar" är något som är för alla dessa år ovärderligt viktigt.

När gick du IntensiveKost utbildning?

Av dessa ovan nämnda skäl bestämmer jag mig 2019 för att satsa på utbildning och 2020 får jag ett diplom - licensierat kostrådgivare.

Vad tyckte du mest om med utbildningen?

Utbildningen är extra! Maria, du och alla andra tillsammans ger oss mycket som grund. Det är verkligen osannolikt att förvänta sig att vi är experter på området efter några veckor men vi har en bra grund för att bygga upp oss själva. Jag njöt verkligen varje dag i klassen även om det var riktigt krävande. Bra litteratur, "lärare", och samarbete. Mötet i Stockholm var fantastiskt. Mycket lärorikt och uppskattat.

Mest intressant för mig var näringslära. Även den del som handlade om kost hos barn och ungdomar. Jag är otrolig intresserad av att utveckla mig i den riktningen. Fetma hos barn och särskilt hos ungdomar, tror jag är alarmerande.

Hur arbetar du med kostrådgivning idag? Vad tycker du är det bästa med yrket?

Jag började jobba extra som kostrådgivare i oktober 2020. Jag hyr ett kontor i en Traditionell kinesisk medicin salong. Har några klienter med otrolig bra resultat (viktminskning) men bästa med yrket är att sprida, lära och instruera människor hur de ska "lyssna" på sin kropp och sluta banta. Att allt handlar om balans. Otroligt spännande och ansvarig jobb. JAG GILLAR DET!

Vad tycker du har varit/är svårt med yrket som kostrådgivare? Har du stött på några motgångar?

Åh... Det finns några punkter, men tror att det svåraste är att vi är medvetna på vilket sätt kostintag eller ändringar i kost kan påverka människans liv och hälsa. Att skapa ett meny kräver mycket tid och ännu mer ansvar. Motgångar - inte riktigt, men jag tror att även folk som kan mycket tänker att kostrådgivare är ett ganska ökänt yrke med alla uppgifter. Många tror att det endast handlar om dieter.

Har du några tips till blivande kostrådgivare?

LYSSNA, TITTA! Lyssna på vad klienten säger. Titta på kroppsspråk - det säger mer än tusentals ord.

Ditt favoritrecept, måltid eller livsmedel?

Kokosgröt

1 ägg, vispat

1 msk kokosmjöl

1 kryddmått fiberhusk

1 kryddmått salt

30 g smör eller kokosolja

4 msk kokosgrädde

Vispa ihop ägg, kokosmjöl, fiberhusk och salt i en liten skål. Smält smör och kokosgrädde i en kastrull på låg värme. Vispa försiktigt ner äggblandningen. Blanda ihop tills du får en krämig, tjock röra. Servera gröten med kokosmjölk eller grädde. Toppa med färska eller frysta bär.

Kontaktuppgifter till Vesna

https://port8.webnode.se/

Mail: kost4me@icloud.com

164021293_442940993646196_6337792471842410745_n.jpg