Lär känna våra kostrådgivare - Freddie Roloff

Berätta lite om dig själv!
Jag heter Freddie, 43 årig familjefar till grabbar på 6,8 och 18 år. Jag har tränat hela livet med allt från brottning, kampsporter där judo ligger mig närmst hjärtat men även tränat gymnastik och bollsporter. Under de senaste 10-15 åren har intresset ökat för just näringslära och dess inverkan på såväl prestation som välmående och hälsa.

När gick du IntensiveKost utbildning & vad tyckte du mest om?
Jag startade utbildningen våren 2020 och tentade av den i januari 2021. För mig passade det att gå utbildningen på distans och i min egen takt. Jag gick utbildningen för att jag vill fördjupa och öka mina kunskaper ännu mera inom näringslära , detta efter att fått en inblick inom näringslära i PT Utbildningen (IntensivePT)

Hur arbetar du med kostrådgivning idag?
Idag driver jag min egen träningsstudio på kvällar/helger i Växjö. Klienterna börjar så smått hitta till mig, på lång sikt är målet att gå över mer och mer till detta som jag älskar att göra. Nästan alla mina nuvarande klienter har valt eller väljer att ta kostrådgivning när de väl har börjat hos mig.
Min filosofi är att kosten är den mest vitala delen för att träningen ska bli så resultatrik som möjligt. Detta oavsett om det handlar om prestation, viktminskning eller forma kroppen - kosten är alltid A & O.

Vad tycker du är det bästa med yrket som kostrådgivare?

Det är att se förändringar/resultatet i mina klienters hälsa, livsstil och idrottsprestationer. Ingen är fullärd, det finns alltid kunskap att lära sig, precis som i PT-yrket. Jag har nyligen deltagit vid seminarium om Idrottsnutrition, ett ämne som intresserar och berör mig mycket.  

Vad tycker du har varit/är svårt med yrket som kostrådgivare? Har du stött på några motgångar?
Att hitta balansen gentemot klienten kan vara utmanande. Det jag kan tycka är självklart kan för klienten vara problematiskt och ångestladdat. Då gäller det att hålla deras motivation uppe och hjälpa dem att bryta mönster och vanor.
Klienter med en sjukdomsbild kan ibland vara svårt att hjälpa, för jag är ingen läkare och då får man inte vara rädd eller för den delen för stolt för att ta hjälp eller alternativt rekommendera klienten att söka kontakt med någon mer utbildad inom det klienten behöver hjälp med. Då jag är ny företagare har jag likt många andra såklart oro inför att få igång min verksamhet så den lönar sig. Mindre motgång jag mött är när mina klienter inte rapporterar sin progression till mig, då blir min kommunikation endast åt ett håll- det blir då svårt för mig att bemöta klientens behov.

Har du några tips till blivande kostrådgivare?
Våga fråga om du är osäker! Lyssna på klienten och anpassa det därefter, tex använd så mycket livsmedel som möjligt av det klienten redan idag äter. Förändra inte allt på en gång- det tar tid med en kostförändring oavsett målet/syftet.

Ditt favoritrecept, måltid eller livsmedel?
Här kommer mitt favoritrecept!  ” Anabolic Toast med avokado mousse”
Toast
2 skivor valfritt bröd (jag använder Lantbröd på surdeg)
3 dl äggvita
1-2 tsk kanel
2 tsk sötströ
1 tsk vaniljextrakt
Vispa ihop ingredienserna, lägg i brödet, vänta tills all vätska sugits upp i brödskivorna. Stek på låg värme tills de är gyllenbruna och fasta.

Mousse
50gr avokado
40 gr banan
1 tsk kakao
1 skopa chokladproteinpulver
Mixa ihop med stavmixer tills det blir en fluffig mousse.
Klicka ut på toastskivorna, servera med vaniljkeso och bär.
Macros: 65 gram protein, 55 gram kolhydrat, 13 gram fett. (varierar såklart efter vilken produkt du använder)

Kontaktuppgifter till Freddie
www.rolofffitnessclub.se
freddie@rolofffitnessclub.se
073-50 55 001
rolofffitnessclub

Freddie Roloff.jpg